Post Fórum - lezia co je to?
 |
rolfi
Verný člen

Príspevkov: 493 |
lezia co je to?
synovi dnes zistili na magnetickej rezonncii ze ma na mozgu leziu. vie mi niekto vysvetlit co je to? hladal som v googli a vsade sa tam tento pojem spajal aj s nadorom. mam mat opravnene obavy?
Oznámiť tento príspevok moderátorovi |
|
21-04-2006 20:52 |
|
|
|  |
 |
memorex31
Verný člen
Príspevkov: 487 |
?
Sa spytaj lekarov, oni vedia najlepsie, nie? Preco to riesis tu na fore taketo veci?
|
22-04-2006 12:13 |
|
|
|  |
 |
legionella2
Pokročilý
Príspevkov: 19 |
rolfi,
lezia je vseobecne poskodenie. Ale aku leziu? napis o tom nieco viac. Nemusi to byt nador.
|
24-04-2006 11:42 |
|
|
|  |
 |
zima
Zlatý člen

Príspevkov: 3359 |
rolfi ak chces, aby sme ti pomohli najst nieco viac v nete napis viac informacii o druhu objavenej lezie. Moze, ale i Nemusi to byt vazny problem.
25-04-2006 23:27 |
|
|
|  |
 |
rolfi
Verný člen

zima
zima, syn robi trosku vrcholovo karate a mal uraz hlavy pred rokom. cely rok sme chodili po lekaroch az konecne prisli na to ze ma od urazu porusenu nejaku strukturu na mozgu. nazvali to lezia. syna od tohto urazu stale v pravidelnych intervaloch boli hlava. staci asi tolko?
|
26-04-2006 18:49 |
|
|
|  |
 |
zima
Zlatý člen

rolfi skor som myslela nejaku konkretnu informaciu o danom naleze, nie vzniku pricin. Ako som vrtala v nete tak informacii je velmi vela pretoze lezii je viacero druhov. Je to na velmi vela webovych strankach po malo informacii.
Z tych mozgovych som nasla:
-ohranicenu - subklinicku
-ireverzibilnu
-cerebralna lezia [supranuklearna]
-spinalna [nuklearna]
-periferna [infranuklearna]
-hemoragicka lezia
-myogenna [svalova]
-neurogena [nervova]- porucha funkcie perifernych hlavovych nervov
-alebo vaskularne lezie
skus mrknut sem na novamed.sk alebo sem na tigis.cz
26-04-2006 22:58 |
|
|
|  |
 |
rolfi
Verný člen

zima
praveze som bol v novamede a tam mi tiez presne nevedeli povedat podstatu ale len domnienku. Lekar to ukoncil s tym ze to treba pravidelne kontrolavat a davat pozr na hlavu. to som ti len napisal co som vedel. Skor sa zaoberal moznym vznikom ale k podstate sme sa volajako nedostali.
|
27-04-2006 08:27 |
|
|
|  |
 |
pity
Elitný člen
Príspevkov: 1433 |
rolfi
rozhodne by som skusila ineho lekara....
zober dokumentaciu,tu ti musi lekar dat do ruk..... a skus dakeho dobreho neurologa......ked nie u vas v mieste bydliska,isla by som do ineho mesta....mas pravo vyberu lekara.......
27-04-2006 12:42 |
|
|
|  |
 |
zima
Zlatý člen

ani by som to nenazvala, ze dobreho neurologa, skor ineho Naozaj, ak sa nevie dotycny dopracovat dalej tak sa informuj u ineho odbornika, zaoberat sa vznikom je sice pekna vec a pre buducnost isto podstatna, ale vam sa treba zaoberat dalsim postupom. Neviem Ti odpovedat na tvoju otazku, ci mas mat opravnene obavy
snad nie... 
27-04-2006 23:42 |
|
|
|  |
 |
matwej
Elitný člen
Príspevkov: 447 |
Ano vyznam lezie je poskodenie. Ja som mal na MR zistenu leziu ramena v dosledku sportoveho zranenia - poskodenie vnutorneho puzdra klbu. Lezia v podstate znamena zmenu na tkanive (aspon ja to tak rozumiem).
Odporucal by som skusit ineho lekara, ktory k problemu zaujme jednoznacnejsie stanovisko. A ak tak neucinia ani dalsi dvaja lekari a a ich nazory budu na vec podobne budes moct by kludnejsi..predsa len tri hlavy su viac ako jedna.
A k tomu nadoru. Myslim, ze nador je ina vec ako lezia aj ked neviem ci lezia nemoze vies alebo prispiet k jeho vzniku avsak nie som lekar preto este raz odporucam poradit sa s odbornikom, ktory by ti mal odpovedat na vsetky otazky. Vela zdaru a hlavne zdravia..
|
28-04-2006 00:15 |
|
|
|  |
|